15 липня в Сумському державному університеті відкрито навчальний центр "Лабораторія сучасної веб та мобільної розробки MindK". Участь у заході взяли ректор СумДУ Анатолій Васильєв, декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко, директор ТОВ “МАЙНДКЕЙ” Олег Нестеров.

Навчальний центр став результатом співпраці університету та провідної компанії із веб- та мобільної розробки. Відтепер студенти мають унікальну можливість проходити безкоштовні курси з сучасного веб-програмування. Навчання проводять досвідчені розробники, які працюють у великих проектах світових замовників з Норвегії, США, Австралії, Ізраїлю та інших країн.

«Одна з головних тез діяльності СумДУ – ми будуємо успішний університет заради успішності його випускників, - наголосив Анатолій Васильєв. – Для цього потрібна потужна співпраця між студентами, навчальним закладом та роботодавцями. Відкриття центру сьогодні – це ще один крок до реалізації нашої філософії. Для забезпечення якісного навчального процесу в університеті функціонують більше 30 таких центрів, діють ради роботодавців по кожній спеціальності. У свою чергу компанії-партнери отримують якісний кадровий потенціал.»

Директора ТОВ “МАЙНДКЕЙ” Олег Нестеров висловив подяку усім учасникам створення центру: «Ми були вражені тими кроками назустріч, які зробив мій рідний університет для того, щоби студенти отримали можливість проходити курси з веб- та мобільної розробки».

Сумський державний університет має значний досвід у співпраці з компаніями в ІТ-галузі зі світовим ім'ям - Netcracker, PortaOne, Cisco, Microsoft, MindK. Це сприяє якості навчального процесу та працевлаштуванню молоді, - переконаний декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко. За його словами, така співпраця допомагає студентам та випускникам отримали престижну роботу та достойну заробітню плату.

MindK - IT-компанія, в якій вже 6 років займаються розробкою веб- та мобільних додатків для клієнтів по всьому світу. Центр розробки знаходиться у м. Суми, де сьогодні працюють більше 60 спеціалістів — програмісти,  QA-інженери і менеджери проектів. З них близько 40 - випускники СумДУ.

 

Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube