Победители и организаторы турнира (слева на право): Артем Белик (огранизатор), Игорь Мартыненко (2-е место), Евгений Курило (1-е место), Владислав Оксак (3-е место), Илья Красников (организатор).Поки на вулиці лив дощ і дув вітер, дві дюжини молодих людей цілий день змагалися за приз чемпіонату Сумду по FIFA 2015. Турнір проходив 13 березня. Почали в 10 годин, а закінчили о 16.40. Грали в аудиторіях секції інформаційних технологій проектування, на 13-му поверсі головного корпусу університету.

Організатор матчу, студент 4-го курсу факультету електроніки та інформаційних технологій Сумду Артем Білик так прокоментував турнір:

«Всього в турнірі взяли участь 24 гравця (планували - 32). Були присутні п'ятеро організаторів. Глядачів – 10 осіб. У минулому році ми вже влаштовували демо-версію турніру, але змагання такого рівня, як сьогодні, ми проводимо вперше. Хотілося б проводити частіше. Може, вже в травні проведемо наступний.

У Сумах проводять турніри по Counter-Strike, Dota2. По FIFA ніхто не проводив (принаймні останні років 3-4), і я вирішив заповнити прогалину. Організаторами FIFA-турніру виступило студентське самоврядування СумДУ та спортивно-молодіжна організація "Спорт для кожного". Нам надали аудиторію з комп'ютерами та сувенірну продукцію.

Внесок учасника – 20 грн. Приз за перше місце - 150 грн, за друге – 100 грн, за третє – 50 грн. Головні умови участі – вміти грати. Грати можна з джойстикам або на клавіатурі. Частіше використовують джойстик в цій грі. Але я особисто граю на клавіатурі.

Мені подобається футбол. І вже років десять я граю в гру FIFA, як і багато з моїх друзів. Ось і кинув клич, вирішив перевірити, що з цього вийде. Якщо все вдало – будемо проводити й надалі».

В аудиторії весь час грала музика. З допінгу: печиво, чай, газовані напої.

Спочатку було сформовано 6 груп по 4 гравця (рандомно) коли всередині групи кожен грає з кожним. 16 гравців, які набрали більше очок, проходять далі. Потім - плей-офф. Всього було 62 матчі. Кожен матч тривав 6 хвилин.

Фінальний матч Курило – Мартиненко проходив досить напружено. Небезпечні моменти були біля воріт кожного гравця, але все ж Курило частіше володів м'ячем. Ще в першому таймі Курило забив гол у ворота супротивника. Із цим рахунком завершився матч. Додаткові 2 хвилини не змінили ситуацію.

Результати турніру:

1-е місце – Курило Євген.

2-е місце – Мартиненко Ігор.

3-е місце – Оксак Владислав.

Кращий бомбардир турніру - Бережний Олександр.

Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube