З 11 по 16 вересня відбулась щорічна 12-та Міжнародна конференція «Наноматеріали: застосування та властивості»

З 11 по 16 вересня відбулась щорічна 12-та Міжнародна конференція «Наноматеріали: застосування та властивості» (2022 IEEE 12th International Conference «Nanomaterials: Applications & Properties»), організована спільно Сілезійським технологічним університетом (Silesian University of Technology) Сумським державним університетом та IEEE Nanotechnology Council за підтримки IEEE Magnetics Society, та International Union for Pure & Applied Physics. Організаційний комітет очолили проф. Войцес СІМКА (Сілезійський технологічний університет, Республіка Польща), д-р Валентин НОВОСАД (Аргонська національна лабораторія, США) та проф. Олександр ПОГРЕБНЯК (Сумський державний університет, Україна). Почесним головою оргкомітету став проф. Марек Пржибильські (Гірничо-металургійна академія ім. Станіслава Сташиця, Республіка Польща).

Цього року конференція проходила на базі готелю «Galaxy», м. Краків, Республіка Польща. Робота конференції була організована в гібридному форматі з використанням сучасних комунікаційних онлайн-платформ. Це дозволило зібрати велику аудиторію вчених не тільки в конференц-залах готелю «Galaxy», а й онлайн в Zoom. Загалом у конференції взяли участь близько 350 учасників, у тому числі близько 100 – онлайн. На конференцію надіслали більше 400 абстрактів, співавторами яких стали близько 1600 вчених.

Згідно наукової програми конференції протягом 5 робочих днів було представлено 4 пленарні, 61 запрошена, 123 усних та представлено більше 150 стендових доповідей. Близько 30% усіх доповідей було зроблено онлайн.

У понеділок з пленарними доповідями виступили проф. Юрій ГОГОЦІ (Yury GOGOTSI), проф. Сандро КАРРАРА (Sandro CARRARA), проф. Лаура ГРІН (Laura H. GREENE) та проф. Нікола ПІННА (Nicola PINNA). Всі вище зазначені вчені працюють у високорейтингових наукових установах США та Європи, таких як Дрексельський університет, Швейцарський федеральний технологічний інститут, Університет штату Флорида та Берлінський університет Гумбольдта. 

З вівторка по четвер відбулася 41 усна сесія тривалістю 1,5 години кожна (загальний час усних доповідей склав більше 60 годин). Серед тематик конференції, що були представлені доповідачами, виділяються три основні – це наномагнетизм і магнітні матеріали, застосування нанотехнологій в біомедицині та мультифункціональні тонкі плівки та покриття. 

Крім того, кожного дня відбувалися інші цікаві заходи соціального спрямування. Особливо потрібно виділити круглий стіл, організований для студентів, аспірантів та молодих вчених за участі IEEE Young Professionals – «Зустріч з редакторами» та Social Mixer.

Згідно меморандуму, підписаного із спілкою ІЕЕЕ, праці конференції, що задовольняють вимогам ІЕЕЕ, будуть опубліковані у «Збірнику матеріалів 12-ї Міжнародної конференції «Наноматеріали: застосування та властивості» (ISBN: 978-1-6654-8982-9) та проіндексовані БД Scopus й іншими наукометричними базами даних.

По закінченню конференції кращі доповіді за підтримки спонсорів були відзначені спеціальними нагородами – «Rising Star in Nanoscience & Nanotechnology». Крім того, завдяки залученню грантових коштів від IEEE Magnetics Society та US-Ukraine Foundation Biotechnology Initiative у цьому році вдалося забезпечити близько 80 грантів для молодих вчених різних категорій та українців, які залишилися працювати в Україні.

На урочистому закритті конференції оргкомітетом було оголошено про проведення 13-ої Міжнародної конференції «Наноматеріали: застосування та властивості» (2023 IEEE 13th International Conference on «Nanomaterials: Applications & Properties») у м. Братислава (Словацька Республіка) з 10 по 15 вересня 2023 року. Наступна конференція буде організована спільно із колегами із Словацького технічного університету в Братиславі (Slovak University of Technology in Bratislava), м. Братислава (Словацька Республіка).


 

Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube