2 червня у Сумському державному університеті відбувся всеукраїнський науково-практичний семінар «Інноваційні ІТ-технології у навчальному процесі». Пленарне засідання відкрив ректор СумДУ Анатолій Васильєв. Він привітав численних учасників семінару – представників навчальних закладів із 12 областей України і побажав успішного проведення заходу, основна мета якого – поділитися науковими розробками й напрацюваннями, зміцнити партнерські стосунки, обмінятися досвідом. «Сумський державний університет обрав для себе той шлях діяльності, пріоритет якого – наукові дослідження, - говорив ректор під час відкриття засідання. - Для цього створено належну інфраструктуру, постійно поповнюється і покращується матеріальна база. Ми будемо конкурентоздатними, коли кожному абітурієнту буде надана відповідна технологічна база для здобуття якісної освіти. А це передусім – технології електронного навчання».

 

Далі Анатолій Васильєв передав слово проректору Володимиру Любчаку, який відповідає за міжнародну діяльність та комп’ютерне забезпечення університету. Володимир Любчак запевнив – Сумському державному університету є чим пишатися, що показувати і чим ділитися. І в цьому гості ще раз переконалися вже незабаром – в ході семінару та подальших засідань круглих столів та інших заходів, які відбулися того дня.

Директор організаційно-методичного центру СумДУ Юрій Зубань представив учасникам семінару методологічні та технологічні підходи до застосування E-learning в СумДУ. «Це сукупність технологій, які застосовуються для реалізації різних моделей навчання», - розповів науковець. Також він презентував технологічні розробки (електронні інтерактивні посібники, віртуальні тренажери та ін.), які допомагають студентам опановувати науку різних напрямів та у будь-який спосіб, хто цього прагне – навчаючись заочно, дистанційно чи зареєструвавшись на онлайн-курсах.

Про онлайн-курси «Екзаменаріум», які нещодавно стартували у практиці навчання СумДУ, висловився регіональний представник Microsoft, координатор освітніх програм Артур Кочарян: «Після закінчення безкоштовних онлайн-курсів кожен може отримати сертифікат, і при вступі до СумДУ ці предмети будуть зараховані. Якби я був абітурієнтом, то вступав би до Сумського державного університету!».

Артур Кочарян наголошував на важливості й необхідності електронної складової в системі сучасної освіти, зокрема, у важливості електронної освіченості науково-педагогічних працівників. «Наставник повинен не просто розповісти, а ще й показати і своїм прикладом надихнути своїх учнів опановувати нове», - неодноразово наголошувалося в ході семінару. Начальник організаційно-методичної групи впровадження E-learning в СумДУ Юлія Шипуліна розповіла про застосування E-learning у денній формі навчання. Зокрема, її виступ стосувався методологічних напрацювань з напряму діяльності Blended learning. Ця форма навчання знаходиться нині на стадії розробки, в ній задіяно багато науковців та фахівців вишу.

Про інновації СумДУ розповіли й начальник центру комп’ютерних технологій Андрій Півень та заступник декана факультету електроніки та інформаційних технологій Богдан Гайдабрус. Під час пленарного засідання його учасники з різних куточків України мали змогу задати питання, які виникали після виступу кожного з доповідачів, цікавились інноваційними  ІТ-технологіями СумДУ та досвідом їх використання в навчальному процесі.

Презентації учасників семінару:

Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube