1 листопада в Сумському державному університеті відкрили новий навчальний центр спільно з компанією ТОВ «АПТІМАЙЗД ОПЕРЕЙШНЗ». Символічну стрічку перерізали ректор Анатолій Васильєв та директор компанії Володимир Смірнов.

Як відзначив Анатолій Васильєв, університет нарощує співпрацю з роботодавцями, а відкриття нового центру є ще одним кроком на шляху до реалізації принципів дуальної освіти та якісної підготовки фахівців ІТ-галузі. Володимир Смірнов розповів, що студенти, які навчатимуться в центрі та успішно пройдуть фінальне тестування, зможуть отримати роботу в компанії. «Ці та інші курси для студентів ІТ-спеціальностей, а їх уже 15, є безкоштовними, - наголосив декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко. – Ми допомагаємо студентам здобути практичні навички та успішно працевлаштуватися ще під час навчання. Пишаємось нашими випускниками, серед яких і директор «АПТІМАЙЗД ОПЕРЕЙШНЗ» Володимир Смірнов, які розвивають ІТ-галузь та розуміють необхідність тісної співпраці з університетом задля підготовки фахівців».

«АПТІМАЙЗД ОПЕРЕЙШНЗ» забезпечила центр комп‘ютерним та мультимедійним обладнанням. У цьому класі будуть навчати та консультувати студентів спільно з фахівцями компанії, проводити підготовку й перепідготовку кадрів за спільно створеними сертифікаційними програмами. Також університет враховуватиме рекомендації фахівців «АПТІМАЙЗД ОПЕРЕЙШНЗ» щодо структури та контенту навчальних програм з дисциплін: “Реінжиніринг та верифікація програмного забезпечення”, “Проєктування веб-орієнтованих інформаційних систем”, “Операційні системи та системне програмування”, “Бази даних та інформаційні системи”, “Програмування”, інших ІТ-дисциплін.

У СумДУ є поширеною практика створення навчальних центрів спільно з роботодавцями. На сьогодні в університеті діють близько 30 ресурсних та навчальних центрів, зокрема, компаній Microsoft, Cisco, PortaOne, Delcam, Netcracker, Siemens, SAS, MindK та інших.

Довідково. Сумський офіс IT-компанії Apptimized Operations було створено у 2016 році, на сьогодні він налічує 42 ІТ-фахівця. Більшість співробітників - випускники факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету. Компанія спеціалізується на створенні та розгортанні повністю хмарних рішень для пакування ІТ-додатків (Application packaging services). Партнерський офіс - компанія Revacom знаходиться у м. Потсдам, Німеччина. Представницькі офіси компанії також успішно функціонують у Німеччині, Польщі, Швейцарії,  Великобританії та США.

 

 

Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube