23 вересня в СумДУ розпочалися заняття на курсах для офіцерів запасу в рамках «Програми НАТО–Україна з перепідготовки військовослужбовців». Протягом двох місяців навчання за спеціальністю «Інформаційні технології» пройдуть 40 офіцерів - як тих, хто вже звільнився з армії, так і військовослужбовці, які незабаром звільняться в запас та прагнуть отримати нову професію. Програма виконується в партнерстві з Науковим парком КНЕУ.

Програма курсу передбачає веб-розробку, розробку баз даних та навички з управління проектами. Кожен слухач створить власний веб-проект, який увійде до його портфоліо. Навчання проводять досвідчені викладачі факультету електроніки та інформаційних технологій. За словами декана факультету ЕлІТ Сергія Проценка, університет надає колишнім військовослужбовцям можливість побачити себе в IT-галузі, де на сьогодні найбільша кількість вакансій та достойна заробітна плата. Університет сприятиме працевлаштуванню слухачів, зокрема, будуть організовані зустрічі з представниками ІТ-компаній – партнерами СумДУ.

Перед початком занять до військовослужбовців звернувся керівник проекту від Наукового паку Київського національного економічного університету Вадим Козак. Він зазначив, що подібні курси організовані в 26 містах України. Навчання на 300-годинних курсах для слухачів безкоштовне - матеріальні витрати беруть на себе платники податків країн – учасниць НАТО. Після завершення курсів слухачі отримають свідоцтво державного зразка.

 

 

Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube