З 2016 року в Сумському державному університеті на базі факультету електроніки та інформаційних технологій запроваджується спеціальність «Кібербезпека». Великі зусилля до відкриття спеціальності доклав колектив УАБС. Задум відкриття цієї безумовно важливої спеціальності з'явився ще в 2014 році, і завдяки спільним зусиллям двох колективів СумДУ та УАБС у 2016 році буде здійснено перший набір.

При підготовці фахівців з кібербезпеки значну увагу буде приділено вивченню та практичному застосуванню технологій інформаційної безпеки при розробці систем керування базами даних та знань, мережевих додатків, додатків для мобільних пристроїв та Інтернет-сервісів, протоколів передачі та шифрування даних. Частина дисциплін ознайомлює студентів з методиками сертифікації, експертизи та проведення спеціальних досліджень засобів і систем кібернетичного захисту інформаційних ресурсів.

 

Окремі курси присвячені методам виявлення, блокування загроз та отримання доказів несанкціонованого доступу до інформації з відповідним ступенем секретності корпоративних, банківських та державних інформаційних ресурсів. При цьому враховуються академічні та професійні вимоги до спеціалістів в галузі програмування, комп’ютерних наук та інформаційно-комунікаційних технологій.

Основні мови та технології, які будуть викладатися студентами спеціальності «Кіберберзпека»: С++, C#, Java, Android API, HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL тощо.

Студенти спеціальності «Кібербезпека» мають можливість відвідувати спецкурси з програмування бізнес-систем від компанії 1-С, курси програмістів та тестувальників міжнародної корпорації NetCracker, курси мережевих адміністраторів компаній Cisco та Microsoft, курси навчального центру сумської ІТ-компанії «MindK» у галузі розробки програмного забезпечення, курси ІТ лабораторії VoIP Lab канадської компанії PortaOne з вивчення VoIP-телефонії з отриманням міжнародних сертифікатів та дипломів та подальшим працевлаштуванням кращих випускників у відповідних компаніях.

Фахівці зі спеціальності «Кібербезпека» можуть займати такі посади: фахівець з розробки та тестування програмного забезпечення, фахівець з інформаційних технологій, фахівець з розроблення комп'ютерних програм, фахівець з організації захисту інформації з обмеженим доступом, технік із системного адміністрування тощо.

З питань вступу звертайтеся до приймальної комісії СумДУ - http://vstup.sumdu.edu.ua/

Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube