Нещодавно в Києві пройшов iForum – найбільша ІТ-конференція Східної Європи, яка цього року зібрала 7100 спікерів і відвідувачів. Участь у заході взяли й члени наукового товариства студентів (слухачів), аспірантів, докторантів і молодих вчених (НТСА) Сумського державного університету.

Конференція проходила за п'ятьма паралельними напрямами: «Інтернет-бізнес/Cтартап», «Інтернет-реклама і просування», «Інтернет-технології», «Освіта в інформаційну епоху», «SVOD Europe Conference/Smart Cities Forum». Крім того на iForum-2016 був представлений прототип «розумного міста»: на 600 квадратних метрах розміщувалася експозиція продуктів у сфері робототехніки, доповненої й віртуальної реальності, розумних будинків та Інтернет-речей, цифрового виробництва, поновлюваних джерел енергії, телекомунікацій, а також збору й обробки даних. Можна було доторкнутися до майбутнього руками – у прямому сенсі цих слів. У цьому ж секторі були представлені напрацювання групи 3D-інновацій СумДУ – єдиного вишу України, який взяв участь у роботі конференції ІТ-інновацій. Студенти представили 3D-принтер, 3D-сканер, надруковану гарнітуру для віртуальної реальності та пропонували свої послуги з тривимірного проектування, 3D-сканування, 3D-друку, розробки віртуальної реальності (тренажерів-симуляторів).

«Наш університет позиціонує себе як сучасний, інноваційний і постійно доводить, що насправді таким є. Участь нашої команди в iForum – чергове цьому підтвердження. До розробок групи 3D-інновацій на конференції був неабиякий інтерес. СумДУ справді мав чим здивувати ІТ-експертів і гостей», – ділиться враженнями голова НТСА Михайло Оприско.

Уперше на iForum було представлено напрям «Освіта в інформаційну епоху». В його рамках говорили про креативну освіту дітей і дорослих, досвід урбаністичного перетворення в українських містах, взаємодію між університетами та бізнес-корпораціями, технологічну різноманітність онлайн-освіти та багато іншого. У рамках напряму пройшли дискусії «Як повернути довіру до технічної освіти в Україні, «Освіта для міст», а також «Ефективна ІТ-освіта: масове або елітарне», де обговорення вели представники найбільш успішних компаній, які займаються ІТ-освітою.

Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube