10-15 вересня науковцями Сумського державного університету організовано та проведено 7 Міжнародну конференцію «Наноматеріали: застосування та властивості-2017» («2017 IEEE International Conference on Nanomaterials: Applications and Properties»). Численна міжнародна зустріч відбулася у смт Затока.

Учасників пленарних засідань привітали голова організаційного комітету конференції, професор, д.ф.-м.н. Олександр Погребняк (СумДУ) та співголова - д.-р. Валентин Новосад (Аргонська національна лабораторія, Сполучені Штати Америки) та побажали плідної роботи.

У роботі конференції взяли участь більше 170 учасників з понад 20 країн світу (США, Японія, Китай, Німеччина, Іспанія, Польща, Словаччина, Іран, Туреччина, Казахстан, Білорусія, Чехія, Грузія та ін.) В ході роботи конференції було заслухано понад 70 доповідей та представлено більше 100 постерів. Тематика виступів запрошених доповідачів, учасників конференції стосувалася різних аспектів виробництва та дослідження наноматеріалів, тонкоплівкових покриттів та інтерфейсів, магнітних матеріалів, перспектив використання нанотехнологій в енергетиці та біомедицині.

В рамках секцій «Наноматеріали в медицині» відбулося засідання «круглого столу», присвячене 8-й рамковій програмі з наукових досліджень та технологічного розвитку Horizon 2020 за участю член-кор., проф. Леоніда Суходуба, д. мед. н. Максима Погорєлова, представників фірми «Ilaya», (м. Київ); проф. Олега Лупана та проф. Віктора Шонта з Технічного університету Молдови (м. Кишинів, Молдова), представників Німеччини (д-р. Мартіна Баум), Латвії (д.-р. Роман Вітер) ти Польщі (представники фірми «Osteoplast»). Було обговорено створення консорціуму з метою виконання спільного проекту в рамках програми «Horizon 2020».

Матеріали конференції «Наноматеріали: застосування та властивості - 2017» увійшли до збірника праць конференції (ISBN: 978-1-5386-2810-2, IEEE Catalog Number: CFP17F65-ART). Статті, що пройшли попередній етап рецензування, будуть розміщені в IEEE Xplore Digital Library та проіндексовані реферативними базами даними Scopus та Web of Science Core Collection.

За результатами роботи секцій конференції авторів кращих доповідей та постерів відзначено науковим комітетом конференції та нагороджено спеціальними сертифікатами.

Співорганізаторами конференції виступили Громадська організація «Українська секція ІЕЕЕ» (м. Київ, Україна), «Люблінська політехніка» (м. Люблін, Польща) та Технічний університет Молдови (м. Кишинів, Молдова).

Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube