Аспірант кафедри наноелектроніки, факультет електроніки та інформаційних технологій, Богдан Постольний, представив на конференції “2016 E-MRS Spring Meeting” результати наукової роботи та отримав нагороду за найкращу стендову доповідь.

Богдан презентував науковому товариству етапи дослідження трьох серій багатошарових та одношарових покриттів на основі нітридів перехідних металів, що можуть слугувати надтвердими захисними матеріалами. Дослідження виконувалися під керівництвом завідуючого кафедри наноелектроніки СумДУ проф. Олександра Погребняка та науковців з Португалії – з Університету Порту та Університету Мінью.

Інший аспірант кафедри Андрій Возний (науковий керівник – кандидат фізико-математичний наук В.Косяк) отримав на конференції нагороду за кращий постер та став переможцем у секції V «Thin film chalcogenide photovoltaic materials». Андрій представив доповіді на тему: “Post-growth treatment of SnxSy thin films” та “Thermally induced phase transition in SnxSy thin films ”.

Конференція “E-MRS 2016 Spring Meeting. SymposiumEE: Carbon-, ornitrogen-containing nanostructured thinfilms” є однією з найбільших у Європі і проходила у м. Ліль (Lille), Франція. Щорічно весняний захід, що організовує Європейське матеріалознавче товариство, збирає більше трьох тисяч науковців, що беруть участь у роботі близько тридцяти секції, воркшопів, майстер-класів та виставок.

 


Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube