Наукове товариство студентів (слухачів), аспірантів, докторантів та молодих вчених (НТСА) університету долучилося до втілення ініціативи сумської ІТ-компанії CustomPCSoftware (CPCS). 

 19 березня завдяки спільним зусиллям організатори в стінах СумДУ змогли зібрати активних «айтішників» міста для обміну ідеями, професійного розвитку й неформального обговорення основних трендів галузі.

Формат User Group – абсолютно нова для нашого міста ідея. Але подібні заходи давно стали популярними по всьому світу серед програмістської спільноти. За своєю суттю це – «клуб за інтересами», неформальні зустрічі спеціалістів для обговорення актуальних професійних тем.

На зустрічі в СумДУ зібралося понад 70 учасників. Вони мали змогу послухати й обговорити за кавою три доповіді про те, як можна розробляти веб-додатки швидше і якісніше. Серед спікерів – не тільки провідні сумські розробники, але й гості із Харкова, представники відомої ІТ-компанії ORO Inc.

Менеджер із персоналу компанії CPCS Євген Дмитрієв на зустрічі наголосив: «Наша фірма є однією з найбільших у місті. Ми досягли того рівня розвитку, коли хочемо не лише вдосконалювати внутрішні процеси, але й приносити користь для ІТ-спільноти Сум. Переконані, що Sumy PHP User Group стане саме таким проектом».

У майбутньому CPCS планує зробити подібні зустрічі регулярними. Це дозволить створити перший у місті активно функціонуючий майданчик для професійного розвитку програмістів-практиків. Також доповіді User Group зможуть слугувати своєрідними майстер-класами для студентів-програмістів СумДУ.

«НТСА університету охоче підтримало ініціативу. Упевнений, що співпраця стане взаємовигідною. Можу запевнити, що ми й надалі будемо долучатися до подібних практично орієнтованих, важливих, нових для міста проектів», – зазначив голова НТСА Михайло Оприско.

За підсумками заходу можна стверджувати, що Sumy PHP User Group – насправді потрібний для професійної спільноти міста проект. «Ми навіть не сподівалися на таку активність учасників (досвідчені розробники в якості спікерів, гості з Харкова, понад 70 слухачів), – розповідає ініціатор проекту, провідний розробник компанії CPCS Олександр Савченко. – Особливо тішить, що понад 94 % тих, хто заповнив анкети після зустрічі, вважають її успішною. Це найкраща оцінка нашої роботи. Намагатимемося продовжувати в тому ж дусі».

Контактна інформація

 

Факультет Електроніки та інформаційних технологій, Сумський державний університет, 40007, Україна, м. Суми, вул. Харківська, 116, корпус ЕТ, ауд. ЕТ-233, ауд. ЕТ-239 

 

Каб. ЕТ-233 (спеціальності ІН, ІТП, ПМ):
+380 542 33 11 72
+380 99 538 59 40 (+ Telegram)

Каб. ЕТ-239 (спеціальності ЕС, ЕП, ТК, ЕТ, КБ, СУ, ФЕ, СФ):
+380 542 33 71 44
+380 95 340 28 37 (+ Telegram)

 

Електронна пошта деканату
[email protected]
(для студентів щодо навчання, стипендій, довідок тощо)

Електронна пошта приймальної комісії факультету
[email protected]
(для абітурієнтів щодо правил прийому,
пільг під час вступу, подання заяв тощо)

 

Спільнота абітурієнтів у Instagram:  @elit_sumdu

Наш канал на YouTube